Telefoonnummer

06 269 850 76

Email

rianne@praktijkwhitesage.nl

Openingstijden

Op afspraak

Het coaching programma ‘de 9 stappen van transformatie’ doorloop je in 9 maanden, dus elke maand doorloop je één stap. Elke maand is er een masterclass waarin de stap wordt ingeleid en uitgelegd. Thuis neem je de theorie door, doe je de opdrachten en ga je toepassen wat je hebt geleerd. In het persoonlijke coaching gesprek gaan we vervolgens in op jouw situatie en krijg je hulp waar nodig, healing op afstand en natuurlijk de aanmoediging om gelijk aan de slag te gaan met wat je hebt geleerd.
Tussendoor is er de besloten Facebook groep, waar je elkaar motiveert en ondersteunt en ik alle vragen beantwoord.

Hieronder vind je een samenvatting van het programma.

Fase 1: Herfst & afnemende maan

De thematiek van deze fase komt overeen met afnemende maan en de herfst. Dit is de tijd om terug te blikken op wat je hebt bereikt. Je maakt de balans op: wat neem ik mee en wat laat ik los. Dat weet je alleen als je daadwerkelijk in staat bent om te voelen hoe het met je gaat. Daarnaast kun je pas verder als je oude ballast hebt opgeruimd. Dat ga je in deze fase doen.

Stap 1: Van weerstand naar aanvaarden.

In deze stap begin je met vertragen, zodat je gaat zien en voelen wat er in je leven gebeurt. Daardoor ga je opmerken wanneer je weerstand bij jezelf voelt en wat dat veroorzaakt. Je leert te aanvaarden in plaats van je te verzetten tegen hoe het is. Ook gaan we in op wat automatisch reageren is en hoe je dat kunt doorbreken. Verder onderzoeken we de rol van stress, spanning en ontspanning.

Stap 2: Van je hoofd naar je lichaam.

De tweede stap staat in het teken van contact maken met je lichaam en je gevoel. Je lichaam speelt een belangrijke rol in je leven. Het is er altijd. Het is je anker, de basis waar je altijd naar terug kunt keren. Je lichaam geeft je grenzen aan, maar daarvoor is het wel nodig om de taal van je lichaam te kunnen verstaan. Verder leer je hoe je emoties de ruimte kunt geven in plaats van ze te onderdrukken.

Stap 3: Herken en aanvaard je belemmeringen en angsten.

De laatste stap van deze fase ga je de diepte in. Je gaat onderzoeken wat jouw angsten en belemmeringen zijn en hoe deze jou beïnvloeden in het dagelijkse leven. Iedereen heeft angsten en negatieve gevoelens. De kunst is om je daar niet door te laten leiden. Ze zeggen niet voor niets ‘angst is een slechte raadgever’! Om dit te doen moet je soms uit je comfortzone treden. Daar krijg je tijdens het persoonlijke gesprek natuurlijk hulp bij. Het loslaten van je angsten is de laatste stap van deze fase.

Fase 2: Winter & donkere / nieuwe maan

De tweede fase is de fase van stilstand, corresponderend met de winter en donkere maan. Het is een tijd om nog verder te vertragen en echt de rust en stilte op te zoeken. Rust, bezinning en reflectie zijn de kernwoorden bij deze fase.

Stap 4: Bewust in het nu

Deze eerste stap van de winter leer je door middel van mindfulness technieken en oefeningen meer in het moment te leven. Je gaat de doe-modus en de zijn-modus herkennen je leert hoe belangrijk het is om los te laten. Verder gaan we in op het maken van een diepe verbinding met jezelf en je intuïtie. Dat gaat namelijk pas als je rustig, ontspannen en in het moment aanwezig bent!

Stap 5: Minder oordelen

In deze stap leer je wanneer je oordeelt in je leven, en dat is veel vaker dan dat je denkt! Je leert wat dat teweeg brengt en waarom het belangrijk is om minder te gaan oordelen. Ook de rol van regels, opvoeding en grenzen komen aan bod. Wanneer je je oordelen los kunt laten, voel je je een stuk vrijer. Dit is dan ook het doel van deze stap.

Stap 6: Je leven sturing geven met je mindset.

Denken is belangrijk, maar als je teveel denkt raak je het contact met jezelf en je lichaam kwijt. Je denken kun je sturen, wat je betekent dat je door middel van de juiste mindset je leven de goede richting op kunt sturen. Je leert wat de rol van je gedachten is in je leven en in je gevoelswereld. Ook leer je over de automatische piloot en automatische gedachten.

Fase 3: Lente & wassende maan

Deze fase komt overeen met de energie van de lente. Het is de tijd van zaaien, ontwaken, groeien en bloeien. De tijd van plannen vormgeven en deze kracht bijzetten. Daarvoor is het nodig om te ontdekken wat jouw dromen en diepste verlangens zijn. Alleen zo kun je je droomleven leiden.

Stap 7: Waar wil je naartoe?

Vanaf deze fase wordt het meer praktisch: je gaat in actie komen. Het ontdekken van jouw diepste verlangens staat centraal in deze stap. Je gaat je bewust losmaken van jouw eigen oordelen van de oordelen van je omgeving. Daarna ga je je droom beginnen vorm te geven en de haalbaarheid bepalen. Actie vanuit gevoel is het thema van deze stap.

Stap 8: Hoe kom je daar waar je wilt zijn?

Langzaam aan komt alles samen. Je weet nu hoe je contact maakt met jezelf en wat jouw dromen en verlangens zijn. In deze stap ga je duidelijkheid scheppen over wat er nog nodig is om je leven dat laatste zetje te geven in de richting van je droomleven. Je maakt concrete plannen en geeft zelf sturing aan je leven. Daarbij pas je alles toe wat je tot nu toe hebt geleerd.

Fase 4: Zomer & volle maan

Dit is de fase waar het om draait: het waarmaken van je dromen. Deze fase komt overeen met de zomer en volle maan. Je merkt dat je meer energie hebt en meer geneigd bent om naar buiten te treden. Jouw plannen en ideeën beginnen zijn vruchten af te werpen. Het is de tijd van resultaten, het moment waar je naartoe hebt gewerkt.

Stap 9: Leef je droom

In deze laatste stap ga je alles toepassen van de vorige stappen. Ook krijg je nog een aantal tips over hoe je om kunt gaan met tegenslagen. Als je door hebt hoe je kunt leven met de energie van de natuur en je laat leiden door je gevoel en je intuïtie, dan zul je merken dat het leven een stuk leuker en makkelijker wordt. Dan leef je je droom, of je weet precies hoe je daar moet komen!

Hier vindt je meer informatie over de kosten.

Heb je vragen of wil je je graag aanmelden? Mail dan naar: rianne@praktijkwhitesage.nl